Елхата в Плевен грейна в очакване на светлите празници (видео)

06.12.2013 21:09

6.12.elha1

Стотици плевенски малчугани, техните родители, баби и дядовци се събраха тази вчера пред сградата на Общината в очакване запалването на празничните светлини на елхата в нашия град. Въпреки студа, настроение определено не липсваше, а за да се превърне проявата с истински празник, се погрижиха изпълнителите от Детски хор „Звъника” с диригент Ваня Делийска, ученици от различни плевенски училища, танцьорите от Ансамбъл „Нашенчета” при Центъра за работа с деца, както и Общинският духов оркестър.

6.12.elha3
Истинска еуфория настъпи, когато от сградата на Община Плевен се появи самият Дядо Коледа – без шейната и елените, поради липсата на сняг, както обясни самият той. На импровизираната сцена той покани кмета проф. Димитър Стойков, който го увери, че плевенските деца са най-послушните, най-талантливите и лъчезарни малчугани. Затова ние заедно с родителите им се стараем да направим тяхното детство щастливо и безгрижно, сподели градоначалникът. „Нека запалвайки светлините на тази елха, да озарим душите и сърцата си, за да има повече топлина, щастие и обич и през следващата година. Нека край светлините на тази елха посрещнем и новата година, в която вярвам, че ще се множат успехите ни, ще се сбъдват мечтите ни и ще направим нашия град още по-щастлив и уютен за живеене”, пожела проф. Стойков.

6.12.elha5
Запалването на светлините на коледната елха бе предшествано с обратно броене, а при самото светване на лампичките пъстра заря обсипа небето над Плевен. И както подобава на един празник, накрая всички се хванаха на кръшно хоро.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: