Учители от Кнежа се учат как се прави портфолио

04.12.2013 13:55

4.12.kneja

В ОДЗ №1 „Огнян Михайлов” – Кнежа се проведе обучение на тема „Изграждане и използване на електронно учителско и детско портфолио” по инициатива на директорите на детските заведения в общината. Учителското портфолио ще стане задължително през следващата 2014/2015 г. с промените, които се очакват в Закона за предучилищното и училищно образование, който въвежда и оценка на преподавателите. С оглед на бъдещите нововъведения детските заведения организираха обучението с подкрепата на РААБЕ България ООД, в лицето на нейния лектор.
Учителското портфолио ще се използва за оценяване качеството на дейността на учителя. В него ще бъде събирана информация за неговите постижения – дипломи, сертификати, грамоти, участия в квалификационни курсове и прилагане на интерактивни методи на обучение с децата. Портфолиото на децата ще представлява кратка история за успехите на детето по различни направления и ще отразява промените в неговото развитие.
Използваната квалификационна форма даде възможност на двадесет учители и директори на детски заведения в общината да бъдат обучени как да създават, поддържат и използват портфолиото като иновационен инструмент за удостоверяване качеството на работа на преподаватели и деца.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: