Над 800 лв. събра благотворителният силов турнир, проведен днес в Плевен (видео)

01.12.2013 20:54

1.12.silov1

Около 800 лв. са събрани по време на благотворителния турнир по силови дисциплини, домакин на който днес бе фитнес зала „Кронос” в Механотехникума в нашия град, като са продадени около 150 дарителски талона. Това научи „Плевен за Плевен” от единия от организаторите на състезанието, Кристиян Златков. Надпреварата приключи в късния следобед, а както писахме, целта й бе набиране на средства за лечението на петкратния шампион на България, 27-годишният джудист Георги Огнянов, който се нуждае от скъпоструващо лечение, след като е претърпял тежка травма. Проявата предизвика огромен интерес, като залата се оказа тясна за всички, които искаха да се насладят на майсторството на силните мъже.

1.12.silov2
В силовата демонстрация, където участниците трябваше да се справят с кобилица с тежест от 350 кг., която се носи 20 м за време от минута и половина, „фермерска разходка” с две куфарчета от по 150 кг, отново на разстояние от 20 м за време от 90 секунди, както и обръщане на гума с тежест от 520 кг., победител стана Иван Иванов. Второто място си поделиха Кристиян Златков и Петьо Христов, а трети се класира Борислав Лазаров. В трибоя в категория до 80 кг. шампион стана Георги Кънин, до 100 кг. – Станислав Русков, а над 100 кг. – отново Борислав Лазаров. Общо от всички участници в категориите по системата „Уилкс” първенец стана Станислав Русков, следван от Георги Кънин и Христомир Стоянов.
В надпреварата за максимален брой повторения на клек с 80 кг. победи Слави Павлов, в тази за избутване от лежанка с 80 кг. – Иван Иванов, а при максималния брой повторения на сгъване за бицепс с 30 кг. лост най-добре се представи Милен Русанов. При кръста с 6-килограмови дъмбели във всяка ръка за издръжливост пък над всички бе Диян Георгиев.
За победителите спонсорите бяха подготвили многобройни награди, а най-важното бе, че състезанието премина без контузии за участниците.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: