Спортното празнува – 45 години на успехи, упорит труд и воля за победа!

28.11.2013 12:55

28.11.sportno1

С тържествен концерт в драматично-куклен театър „Иван Радоев” Спортно училище „Георги Бенковски” – Плевен отбеляза 45-годишнината от своето създаване. Да уважат празника дойдоха Мария Стефанова – директор на дирекция в Министерството на младежта и спорта, зам.-областният управител Енгин Кючуков, зам.-кметът на Община Плевен Стефан Петков, историкът проф. Андрей Пантев, началникът на РИО – Плевен Албена Тотева, настоящи и бивши представители на спортни клубове, както и директори и помощник-директори на спортни училища в страната.

28.11.sportno2
За мен, като директор на първото спортно училище в България, е чест и гордост да ви приветствам с „Добре дошли!” на нашия славен 45-годишен юбилей, обърна се към многобройните гости в залата на театъра директорът на Спортното, Петър Георгиев. Той отбеляза, че това е един щастлив повод да бъде отдадено заслуженото признание и благодарност на безспорните постижения на елитните спортисти, възпитаници на училището, завоювали 31 европейски и 29 световни титли. А върхът на спортните резултати са олимпийските титли на Тереза Маринова – лека атлетика и Гълъбин Боевски – вдигане на тежести, подчерта Георгиев. Директорът посочи, че сега е времето да бъде изказана признателност и благодарност към всички учители, треньори и спортни деятели, отдали се на нелеката мисия да изграждат не само шампиони, но и да формират бодри личности и достойни граждани на България. Следвайки вашия възрожденски дух и плам за знания и победи, ви уверяваме, че ще продължим започнатото от вас свято дело, апостоли на първото в България Спортно училище „Георги Бенковски” – Плевен, сподели Петър Георгиев. Директорът изтъкна, че само с вярата в своя упорит труд, спортсменски дух и воля за победа ще бъдат записани нови славни страници в историята на родния спорт.

28.11.sportno3
На церемонията бяха прочетени поздравителни адреси от министъра на младежта и спорта Марияна Георгиева, министъра на образованието и науката Анелия Клисарова, зам.-областния управител Енгин Кючуков и зам.-кмета Стефан Петков, както и от началника на РИО – Плевен Албена Тотева. След официалната част „виновнците” за празника поднесоха на своите гости пъстра програма с музикални и танцови изпълнения, както и с демонстрации на различни видове спорт.

28.11.sportno4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: