Комично начало и няколко изненади на днешната сесия на Общински съвет-Плевен

28.11.2013 14:12

По традиция, и днешната сесия на Общинския съвет в Плевен започна с близо 30-минутно закъснение след обявения за начало на заседанието час.

sesia1

Причината, естествено, и този път бе същата – липсата на достатъчен брой съветници в залата, за да има кворум и започне заседанието. Свидетели на не особено приятната гледка в пленарната зала бяха, освен дошлите да поставят своите въпроси към местните парламентаристи граждани, и група ученици…

sesia2
Иначе, изненадите в началото на заседанието не бяха една или два. Първата – кметът липсваше, но пък бе назначил да го замества зам-ът му Трифон Иванов. Втората – съветникът от ПП Герб и зам-председател на Общинския съвет Петя Василева поиска оттегляне на вече няколко месеца предлаганата от самите управляващи, от администрацията и от кой ли още не оферта за отдаване под наем на над 20 павилиона за продажба на вестници, списания, вероятно и алкохол.

sesia4

Третата – отказът на мнозинството, отново услужливо подкрепено от някои социалисти, за изслушване на питанията на гражданите в началото на заседанието. Четвъртата – за втори път химнът на България така и не можа да прозвучи от прескачащия като за последно диск в уредбата на залата.

sesia3
Какво приеха и какво не общинските съветници на Плевен днес, очаквайте по-късно в Плевен за Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: