Три топ поетеси представиха новата книга на Найден Найденов – Хипо

27.11.2013 18:30

27.11.hipo1

Новата стихосбирка на Найден Найденов – Хипо „Не остана друго за разпъване“ бе представена днес в художествена галерия „Дарение Светлин Русев”. Проявата бе организирана от Община Плевен, Международно творческо сдружение „Сцена на духовността”, РЕКИЦ „Читалища” – Плевен и Сдружение „Хулите”, на което поетът е председател. Стихосбирката на Хипо бе презентираха именитите родни поетеси Маргарита Петкова, Камелия Кондова и Валентина Атанасова, а в рецитала се включи и актьорът Иван Черкезов.

27.11.hipo2
„В тази стихосбирка прибоят, наречен „любов”, ни залива с нови чувства, силни изживени и недоизживени вълнения, с много страсти, за да разцъфти в очите ни уханната пролет и след сетните акорди на дъжда да дочуваме все още думите „Обичам те!”. И да се усмихваме загадъчно и нежно, въпреки разделите, въпреки болката. Болката, за която Найден намери убежище в тази книга”, сподели пред многобройните почитатели на поета Валя Атанасова.

27.11.hipo3
От своя страна, Камелия Кондова посочи, че тази стихосбирка е поредното потвърждение, че средностатистически любови не съществуват. Всъщност, поезията и математиката не са си толкова далечни, но любовната територия не подлежи на общо кратно, любовта не се дели на по-малка и по-голяма, даже множественото число е недоразумение, изтъкна тя. По думите й, след нея не остава друго за разпъване, освен стиховете на Найден – мъжки стихове, в които има болка, но не и реваншизъм, има мъдрост, която го е отдалечила от разочарованието и загубата и го е приближила до красотата и прошката. „А те си ходят редом в тази книга и задължително пътят им минава през Голгота. Там, високо над битовизма и дребнотемието, животът и смъртта се изравняват и означават едно и също нещо – Любов”, каза още поетесата. Прочетете „Не остана друго за разпъване“ и после се опитайте да степенувате любовта – на по-голямо или по-малко цунами, на любов по време на обедната почивка или след работно време, на любов на 300 километра или отвъд Океана”, обърна се тя към гостите на премиерата.

27.11.hipo4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: