Кръщават Спортната зала на МУ на неговия основател проф. Недко Кючуков

23.11.2013 20:41

23.11.mu

Тържествена церемония по именуването на Спортната зала на Медицинския университет на неговия основател и първи ректор – проф. д-р Недко Кючуков, ще се проведе на 5 декември от 12 ч., информираха от МУ. На проявата ще бъдат връчени и наградите на победителите от Спортния турнир за купата на ректора, организиран по повод Празника на българските студенти – 8 декември.
Мероприятието е прекрасна реализация на целите на осъществения от висшето училище проект „Извършване на ремонт и реконструкция на спортна зала на МУ-Плевен и осигуряване на достъпна среда” с безвъзмездна финансова помощ от японското правителство. На 24 септември в началото на новата академична година Н. Пр. Такаши Коидзуми, Посланик на Япония в България и зам.-министърът на икономиката и енергетиката официално откриха реновираната спортна зала на МУ-Плевен. След официалното откриване, Академичният съвет единодушно реши спортният комплекс да носи името на основателя и първи ректор на висшето училище в Плевен – проф. д-р Недко Кючуков с мандат на управление от 1974 до 1986 г.
Многобройни са приносите на проф. Кючуков за полагане на основите на висшето училище в град Плевен, за първоначалното му укрепване и развитие. Негова заслуга е и изграждането на спортната зала през 1984 г. с общите усилия на преподаватели и студенти, което се осъществява под вещото му ръководство и с прякото му участие.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: