С богата програма Кнежа отбелязва 70-годишнината си

19.11.2013 16:29

19.11.kneja

С поредица от инициативи ще бъде отбелязана 70-годишнината на Кнежа, информират от пресцентъра на местната администрация там. Началото ще бъде дадено утре в 14 ч. с откриването на кабинет по бубарство в ПГЗ „Стефан Цанов”, а на следващия ден от 10 ч. в Камерната зала на Народно читалище “Борба 1896” ще бъде открита и артработилница за млади творци „Прошепнати мечти” с модератори Дина Мирчева и Николай Влахов. Проявите ще продължат в 17 ч. с историческа презентация, родова среща и коктейл в Общинския социален комплекс.
Инициативите на 22 ноември, петък, включват откриването на слънчев часовник в 17 ч. пред НЧ “Борба 1896”, а половин час по-късно в Общинския исторически музей ще бъде представена изложба на Людмил Георгиев и
Студио „Димчовски”. В събота от 15 ч. Камерната зала на читалището ще е домакин на пърформанс под наслов „Прошепнати мечти”, а от 15.30 ч. е концертът на Представителния духов оркестър на Сухопътните войски на Република България. Той ще бъде изнесен на откритата сцена пред НЧ “Борба 1896”.
Тържествената церемония по отбелязването на празника е с начален час 16.30 ч. на площада в Кнежа. Пред паметника на загиналите във войните жители на Кнежа ще бъдат поднесени венци и цветя, а от 17.30 ч. в големия салон на читалището започва тържественият концерт с участието на Плевенска филхармония.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: