Сдружение на таксиметровите водачи подготвя шествие и блокада

17.11.2013 13:00

„Сдружение на таксиметровите водачи област Плевен” подготвя протест за 20 ноември, сряда, от 12 часа, научихме от неговият председател – Пламен Мирчев. Той е в знак на солидарност с Националния протест в София и касае исканията им относно ЗАП.

taksi
А те са: 1. Вдигане на долната граница на годините на 10 години и горната граница на 15 години.
2. Да не е задължителен жълтия цвят.
3. Разрешителното да е минимум 3 години .
4.Да има минимална цена на таксиметров превоз според себестойността.
5. Да се създаде камара на таксиметровите сдружения в България , ако водач или превозвач или Данъчно задължено лице не е вписан в регистъра на в така наречената камара не получава разрешително. Да се въведе усъвременена подготовка на таксиметровите водачи.
6. Кочанът на фактури в таксиметровия автомобил да е съобразен със закона за счетоводството, да е без печати и да не е прошнурован по наредба 34 от ЗАП се изисква само да е прошнорован и да не е с печат.
7. Отписването на автомобил по желание на превозвача да става без да се връща разрешително и пътна книжка – има вътрешна заповед по която да се изисква.
8. В пътната книжка да се вписва само работното време и километража,Сумите и отчетите да се съхраняват в отделна касова книга и проверките да се извършват по искане от компетентни лица.
9.Да отпадне изискването водачите да са навършили 21 години.
Това бяха искания на среща с ИААА-даи в министерството на транспорта и обществени съвети. Основното предложение е излизане от Закона на автомобилните превози и контролът да премине към КАТ, както и за водач, преминал психопреглед, следващото преминаване да е препорачително,а не задължително. Това коментира за Плевен за Плевен Пламен Мирчев.
Събирането на таксиметровите водачи ще бъде на паркинга на гара Плевен след, което ще се проведе шествие от гара Плевен – ул.”Данаил Попов” – ”Д. Константинов”и ще се установи на Общински паркинг пред Община Плевен и Областна администрация с продължение до синята зона на ул„Д. Константинов”.
Намерението им е да блокират движението на ул.”Д. Константинов”, пред Съдебна палата, за 5 минути, за което са пратили искане за разрешение до Община Плевен и за охрана от полицията, за да се проведе нормално шествието и протеста.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: