Успешен проект бе финализиран в Долна Митрополия

29.10.2013 9:18

Вчера в заседателната зала на община Долна Митрополия се проведе заключителна пресконференция в изпълнение на дейности за информация и публичност по проект „Електронният свят на културата в община Долна Митрополия”, финансиран от „Глоб@лни библиотеки – България”, грантова схема за финансиране на иновативни проекти 2013 и община Долна Митрополия.

pobeda1
Гости на презентацията бяха кметът на Община Долна Митрополия – Поля Цоновска, Валентин Пелов – кмет на село Победа, библиотекари и секретари от населените места на територията на община Долна Митрополия, както и представители на общинска администрация.
Пресконференцията бе с цел водещата организация НЧ”Зора -1990г” село Победа да популяризира проекта и да запознае общността за постигнатите резултати от проектните дейности.
На срещата бяха подробно представени резултатите, а именно – събиране и предаване на материалите за местното културно наследство, събиране и предаване на снимков материал, дигитализиране на местното културно наследство, изработка на фен страница във Facebook, изработка на лого на проекта, създаване уеб сайт на проекта.

pobeda2
От екипа за управление на проекта бе изказана благодарност към всички читалищни деятели, които с доброволния си труд са допринесли за събиране на архивни документи и стари снимки от населените места, на доброволците, участвали във възстановките на традиционните обичаи на населените места от Община Долна Митрополия, на коалиционните партньори от библиотеките в Долна Митрополия и Тръстеник, както и към проектния партньор – Община Долна Митрополия, който освен финансов принос, е оказвал техническа и експертна помощ. В края на пресконференцията всички представители получиха брошури и дискове, които да бъдат разпространени в читалищата, кметствата, училищата и детските заведения в Общината.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: