Аплаузи за театралите ни и на македонска сцена

22.10.2013 13:50

От участие в 16-ото издание на Международния театрален фестивал в Куманово, Македония – „Дни на комедията“, провел се от 2 до 18 октомври, са завърна трупата на ДКТ „Иван Радоев” – Плевен. Нашите представители, заедно с колегите си от театъра в Добрич, са били единствените чужденци на театралния форум, като са представили спектакъла “Последният полов атлет” от Нийл Саймън. Негов режисьор е Бойко Илиев, а участващите актьори са Николай Урумов, Красимира Кузманова, Надя Новоселска и Ива Вълкова.

22.10.dkt1
За първи път гостуваме на този фестивал, като връзката между нас и организаторите направи Николай Урумов, сподели за „Плевен за Плевен” директорът на нашия театър, Илко Иларионов. Участието на популярния актьор там пък всъщност е било двойно, тъй като е представил и моноспектакъла „Лалугер”. Иларионов не скри, че останал очарован от посрещането в Македония. Сред близо петстотинте гости на представлението са били нашият посланик там Иван Петков и директорът на Българския културен център, Димитър Христов. Публиката реагира невероятно на изпълнението на актьорите и непрекъснато ги аплодира, а сред финала на представлението десет минути не ги остави да слязат от сцената, разказа още Иларионов, допълвайки, че и самите организатори са останали много доволни. Като благодарност за поканата, Илко Иларионов подарил на домакините изящни плакети на плевенския театър.

22.10.dkt2
Непосредствено след фестивала – още на другата вечер, театралите ни са гостували и в Благоевград, където също са доставили огромна наслада на публиката, а на 31 октомври „Последният полов атлет” ще видят и зрителите в Русе.

22.10.dkt3

 

Текст: Радослав Христов; снимки: ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: