Новият спектакъл на Северняшкия – „От изворите” ще видим на 31 октомври

09.10.2013 8:11

sever

На 31 октомври от 19 часа на сцената на ДКТ „Иван Радоев” Северняшкият ансамбъл „Иван Вълев” ще представи своя нов репертоарен спектакъл „От изворите”. Това съобщи на пресконференция директорът на културния институт доц. Георги Хинов. Представлението, което е с продължителност близо 2 часа, ще бъде своеобразен поздрав към учители, лекари, читалищни и културни дейци в навечерието на Деня на народните будители.
В новата програма са включени 7 нови постановки, като 90% от репертоара е северняшки фолклор. Обработките са на известни български композитори, а хореографията е изцяло на доцент Хинов. Амбицията на новия шеф на знаковия за Плевен ансамбъл е изграждането на собствено лице и марка на Северняшкия. В спектакъла ще участва целият колектив, който в момента се състои от 14 хористи, 12 оркестранти и 20 танцьори.
Амбициите на Северняшкия са през новия творчески сезон концертите да бъдат поне 40, а над 20 – образователните. Директорът ще внесе и предложение в Общинския съвет за организиране на Национален фестивал „Кайлъка пее и танцува”, което да бъде разгледано при формиране на бюджета на Община Плевен за 2014 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: