За ремонта на Музикалното, и за един зам-министър на културата

09.10.2013 9:30

muzik2

На 13 септември заместник-министърът на културата Васил Василев посети НУИ“П. Пипков“ в Плевен, за да провери как вървят нещата около ремонта, който наложи някои временни промени по откриването на новата учебна година и провеждането на първите занятия.Тогава, на извънредна пресконференция в областна администрация – Плевен, Васил Василев заяви пред представителите на медиите, че на 6 октомври – крайният срок по договора за завършване на ремонтите, НУИ „Панайот Пипков“ ще приеме своите ученици в напълно обновената сграда…
Вчера, 8 октомври, Плевен за Плевен, реши да провери на място, дали се сбъдна общенанието на министъра. Оказа се, че ремонтите продължават. Основният корпус на училището е вече готов и в момента се почиства обекта. Остава да бъде завършен основния ремонт на училищния салон.

muzik1

Но причината, това още да не се случи, не е във фирмата изпълнител. Нейният управител обясни пред Плевен за Плевен, че още при правенето на проекта за ремонт е било пропуснато да бъде изготвен проект за климатизация и вентилация на салона. Бюрократичните процедури по неговото одобряване ще забавят със седмица, две, завършването на обекта.
Но да се върнем към едночасовата визита на заместник-културния минисър в Плевен. Тогава Василев заяви бодро също, че два пъти повече пари за култура ще има през следващата година – били заложени в проекто-исканията на министерството, които вече трябва да са внесени във финансовото министерство. На въпрос на Плевен за Плевен, дали средствата, отделяни от държавния бюджет за двата основни културни института в Плевен под шапката на Министерството – филхармонията и театъра, ще останат същите като тази година, зам.-министърът отговори: „По-добре е по-високи”.
Да по-добре е! Но още по-добре е човек първо да мисли, а след това да обещава. Защото министрите идват и си отиват /заедно с обещанията си!/, а културните институти остават да работят. Най-често, въпреки последните!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: