323 „жертви” на паяка за 2 месеца, 5 денонощия нарушител не си търси возилото!

01.10.2013 14:28

iva1

За два месеца 323 коли в града са станали „жертва” на паяка, 42 средно на ден са били заскобени, 240 са били подадените на ден есемеси за паркиране, 34 хиляди лева пък са приходите от продажбата на талони за паркиране в синята зона. Тези факти съобщи днес на пресконференция в Община Плевен Иваница Бояджиева, директор на Центъра за градска мобилност. Дружеството вече има договори с 11 търговски обекта в града за продажба на талони за паркиране в зоната, ремонтирани са и 4-те паркинг-автомати в града, стана ясно на пресконференцията. Припомняме, че месечният абонамент за синята зона е 55 лева, а за година ще трябва да се бръкнем за 480 лева.

iva2
75 пък са регистрираните нарушители на правилата за паркиране от КАТ, съобщи шефът на КСТ – Пътна полиция, главен инспектор Йордан Дундаков. Според него, основно нарушенията са на тролейбусните и автобусните спирки в града, както и в близост до кръстовищата. Припомняме на шофьорите в Плевен, че изкушението да го направят на тези места може да им коства 50 лева акт плюс 42 лева за репатриране на возилото им.
Любопитен факт е, че най-дългият наказателен престой на хванат от „паяка” в Плевен е 5 денонощия. Приходите пък от превантивната дейност на репатриращия автомобил, както и от продажбата на талони и есемеспаркиране са се вдигнали 3 пъти…

pajak2
Плевен за Плевен очаква отговор на въпросите си: колко от заловените от „паяка” автомобили са с плевенска регистрация, и в коя от зоните са най-много регисрираните „жертви”?..

На снимката – първият репатриран автомобил в Плевен, който бе с габровска регистрация, заснет само от Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: