Безплатни кардио-прегледи за Световния ден на сърцето

26.09.2013 13:26

svetoven

29 септември е обявен за Световен ден на сърцето през 2000 г.от Световната кардиологична асоциация. Екипът на „МБАЛ Св. Панталеймон-Плевен”се включва в отбелязване на Световния ден на сърцето, с провеждане на велопоход и безплатни кардиологични прегледи. Безплатните консултации ще се състоят на 27 септември, от 14 до 17 ч. Желаещите могат да се запишат за тях на тел. 064/ 69 20 20. Прегледите ще извършват от д-р Николай Илиев, специалист по кардиология.
В Световния ден на сърцето – 29 септември, от 10 ч. се организира велопоход, който ще започне от входа на парк „Кайлъка”. Всички, които желаят да се присъединят, да заповядат на входа на парка /Моста/, за да отбележим деня на сърцето по този нетрадиционен начин. Целта е да стимулира физическата активност на хората, а карането на велосипед е от най-достъпните и предпочитани начини за това.
Целта на Световния ден на сърцето е да информира хората по света за опасността от сърдечни заболявания, високата смъртност, до която водят (над 17 милиона живота годишно) и начините за превенция. В България Световният ден на сърцето се организира от Дружеството на кардиолозите.

Снимка – интернет

#тагове:

НАЙ-НОВИ: