Хванаха крадци на грозде в масивите край плевенското село Кулина вода

21.09.2013 17:43

grozde

Служители от Районно управление «Полиция» – Белене задържаха осем извършители на кражба на 820 килограма грозде. На 20 септември, по време на провеждането на специализирана акция за опазване на селскостопанската продукция, са извършени проверки в частни лозови масиви в землището на село Кулина вода. Рано сутринта полицаите са засекли в частен имот организирана група от непоканени берачи от село Дерманци и от Угърчин, Ловешко. Установена е самоличността на членовете на престъпната бригада от Дерманци – 36-годишен, с две криминалистически регистрации за кражба и две присъди за кражба и грабеж, 19-годишен, с две криминалистически регистрации за кражби, 27-годишен, 21-годишна, 37-годишна, с две криминалистически регистрации за кражба и две присъди; 31-годишна с регистрация за кражба, неосъждана. Помагачки са били и две жени от Угърчин – 19-годишна и 58-годишна, с две криминалистически регистрации за кражба и една присъда.
Извършителите са товарили задигнатото в чували на два лека автомобила – «Ауди» и «Опел Кадет». Открити са около 820 кг. бяло и червено грозде. За престъпление по чл.195, ал.1, т.4 от НК е уведомен прокурор. Работата по случая продължава разследващ полицай. Полицейските проверки ще продължат. Това информират от Пресцентър на МВР Плевен.
На 20 септември в 13.45 часа полицаи от Първо РУП Плевен отреагират на сигнал за кражба от лозов масив в местността „Бъчвата“ край Плевен. На място заварват осем гроздоберачи, навлезли в имота без разрешение на собственика. Установени са 25-годишен от Николаево – осъждан, 17-годишна от село Търнене, 41-годишен от Плевен, криминално проявен и осъждан, 34-годишна от Плевен, с криминално досие, но неосъждана, 29-годишен от Пазарджик, осъждан, 35-годишна от село Търнене, 44-годишен от Търнене, осъждан и 38-годишен от село Търнене, осъждан. Групата се придвижвала с леки автомобили – «Форд» и «Фолксваген». В автомобилите и между редовете са намерени общо 12 полиетиленови чували с общо тегло 390 килограма грозде. Уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Плевен. За престъпление по чл. 195 ал.1 т.4 и т.5 във връзка с чл. 18 от НК продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: