Министър Георгиева обеща днес ремонт за над 2 милиона лева на Спортното

09.09.2013 14:20

sportno2

Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева бе днес в Плевен, за да се запознае отблизо с проблемите и сградния фонд на първото в страната Спортно училище – „Георги Бенковски“. Тя бе посрещната  от областния управител Илиян Йончев, неговият заместник и областен лидер на ДПС Енгин Кючуков и директорът на училището Петър Георгиев.

sportno3
Пред журналисти министърът обясни, че посещението й има за цел ревизия на сградния фонд и запознаване с проблемите, защото в наследство „отлежават“ в кабинета й различни писма и проекти за над 2 млн. лв., които чакат финансиране. С тяхната реализация ще се подобри учебно-тренировъчния процес в училището. Освен плевенското, още едно държавно спортно училище в страната ще бъде подпомогнато финансово за подобряване на базата, издаде министърът на спорта.

sportno1
Припомняме, обаче, че въпреки, че се финансира от държавния бюджет, Спортното е в сграда, собственост на Общината. Затова, за да започнат каквито и да е строително-ремонтни дейности, ще трябва решение на Общинския съвет в Плевен за деактуване на сградата от общинска в държавно собственост. Областният управител Илиян Йончев обеща да придвижи законово случая по най-бързия начин. Нека, обаче, да не се забравя и ужасното състояние на общежитието към училището!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: