Спортното откри учебната година за 45-и път – без вдигане на тежести и хандбал

02.09.2013 17:09

DIGITAL CAMERA

За 45-и път днес бе открита новата учебната година в първото в страната ни Спортно училище – „Георги Бенковски” – Плевен. На официалната церемония ученици и учители за първи път посрещнаха знамето на гимназията. Училището е дало на страната двама олимпийски шампиони, 31 световни и 29 европейски шампиони, припомни в словото си при откриването директорът Петър Георгиев и призова новите ученици да се трудят и учат неуморно, за да станат бъдещите шампиони на страната.
Церемонията по откриването бе уважена от областния управител Илиян Йончев, представители на Регионалния инспекторат по образованието, членове на училищното настоятелство и президенти на спортни клубове. В краткото си слово областният управител изрази надеждата си, че сред новоприетите ученици в училището ще има бъдещ европейски, световен, и дори олимпийски шампион.
През новата учебна година в СУ „Георги Бенковски” ще се обучават 378 ученици в 10 вида спорт, разпределени в 16 паралелки. Нови спортове в училището тази година няма да има – отпадат хандбал и вдигане на тежести.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: