Областта плаща санкция от над 200 000 лева за проект по времето на Цветков и Новкиришки

18.07.2013 5:49

oblast1

Областната администрация в Плевен е санкционирана с 238 хиляди лева по оперативната програма „Административен капацитет“. Това съобщи вчера на пресконференция новият областен управител Илиян Йончев. Санкцията е от управляващия орган – Министерството на финансите, като става въпрос за непризнати разходи по европроект с бенефициент Областна администрация – Плевен. По неговите думи, ръководител на проекта е бил главният секретар на областта, о пък непризнатите разходи вероятно са за недостатъчно добре свършени работи по проекта.
Всъщност, става въпрос за проекта „По-добро обслужване чрез електронно управление в СЗРП, СЦРП и СИРП райони за планиране” с начална дата 12 юни 2009 и дата на приключване – 12 декември 2011 година. Той е за над милион и шестотин хиляди лева, като целта му е била „Подобряване на качеството на административното обслужване на гражданите и бизнеса в региона чрез на електронно управление в Северозападен район за планиране, Северен централен район за планиране, Североизточен район за планиране. Изпълнители на проекта са ” КАВАНГАРД – ЕООД, „А консулт БГ“ АД, „Ей Ен Партнърс“ ДЗЗД, „ПМБА“ ООД и “ТАФ”, ДРУЖЕСТВО ПО ЗЗД.
Интересното, в случая, обаче, е нещо друго. Спечелването и стартирането на този проект е станала по време на управлението на Тройната коалиция, когато областен управител на Плевен е бил партийният колега на Йончев – Цвятко Цветков. Като изпълнението на проекта продължава и по времето на назначения от правителството на ГЕРБ на 19 август 2009 година – областен управител Иван Новкиришки…
Така че, кой, какви ги е свършил, очакваме отговора на обещаната скоро пресконференция по случая на новия областен управител – Илиян Йончев. Четейки обаче главата – „Индикатори” на въпросния проект, оставаме със сериозни съмнения, относно тяхната резултатност в проектното изпълнение….

#тагове:

НАЙ-НОВИ: