След „китайската” визита на кмета, таен общински десант в Ростов на Дон..

16.07.2013 14:09

След „китайската” визита на кмета на Плевен, служител на общинска администрация и заместник-председател на Общинския съвет, за коята научихме от Пресцентъра на Община…Перник, за пореден път Плевен за Плевен се налага да информира за едно посещение на представители на Община Плевен и Общински съвет Плевен в побратимения ни град Ростов на Дон, което би трябвало да е започнало днес и да продължи няколко дни. Дали то е официално или не, съдете сами по участващите във воаяжа: председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов и двамата заместник-кметове на Община Плевен – Алексей Зелов и Стефан Петков.

rostov
Още преди месеци, шефът на местния парламент спомена за предстояща визита с цел уточняване на съвместните прояви в Ростов на Дон през септември тази година, свърани с отбелязването на 50-годишнината от подписването на Договора за дружба и сътрудничество между двата града. Поради липса на официална информация от „червената сграда”, остава обаче неясен смисълът от пътуване за 5 дни до Ростов на Дон, във връзка с въпроси, които двете страни биха могли да обсъдят по факс,телефон или чрез електронна поща..
Без отговор остава и въпросът, защо, ако е било необходимо пряко да бъдат обсъдени съвместните прояви и чествания, това не е станало по време на трикратните официални визити на делегации от Ростов на Дон в Плевен…Както е известно, през декември 2012-та официална делегация от побратимения руски град беше в Плевен за честванията на годишнината от Освобождението на града ни от турско робство. В края пък на март тази година в Плевен беше на официално посещение делегация от Ростов на Дон, както и в дните около 15-ти май – във връзка с празника на Плевен….
Ако нещо сме измислили, нека Община Плевен ни опровергае!..

#тагове:

НАЙ-НОВИ: