Васил Копчев – един заслужил гражданин на Плевен и България

11.07.2013 14:10

vasil

Тази година, за последен път, като организатор на националния поход „По стъпките на Апостола”, пресконференция даде председателят на Общински комитет „Васил Левски“– Васил Копчев. Родолюбивият българин и плевенчанин не скри сълзите си, когато прочете пред медиите имената на бивши участници в похода – сега живеещи и работещи извън родината си – подпомогнали събитието да се случи и тази година.
Ще ги напишем и ние: Румен Клисуров – живеещ и работещ в Испания, дарил 1000 евро срещу…желанието да му пратят български мартеници. Станислав Пресолски – дарил 280 евро… И много други родолюбиви плевенчани, всичките, участвали поне един път в похода „По стъпките на Апостола”…

levski1
И тази година Община Плевен ще продължи традицията за подпомагане на идеята, за разлика от Министерството на образованието, позволило си „лукса” да включи събитието в календара си, „забравяйки” да го подкрепи…
Иначе, походът на децата, учениците и по-големите от тях, вече над 200, тази година ще бъде в 6 лъча по стъпаловиден график. Те ще прекосят Балкана, за да бъдят за 19-ти път, в деня на рождението на Апостола на българската свобода, в Карлово.
На пресконференцията днес стана ясно, че Националната телевизия поискала 5500 лева за директното отразяване на събитието…..

#тагове:

НАЙ-НОВИ: