Акция за незаконна сеч на дърва в Червен бряг

06.06.2013 11:47

SAMSUNG DIGIMAX A403

Масова акция за незаконна сеч на дърва за огрев предприе полицията в Червен бряг. В нощта на 5-ти срещу 6 юни бяха проверявани транспортни средства с цел ограничаване и вземане на превантивни мерки срещу кражбите от горския фонд, информират от Пресцентър на МВР-Плевен.
В 22 часа в Койнаре полицаи са засекли конски впряг, превозващ незаконно придобит 1,3 куб.м. дърва за огрев от рода „Цер“. Мъжът, който транспортирал товара е 35-годишен местен жител, с една криминалистическа регистрация за взломна кражба, една – за средна телесна повреда, една – за хулиганство и една – за неправомерна сеч от горски фонд, едно съдебно дело за средна телесна повреда и едно – за телесна повреда, извършена повторно. Той не е представил на проверяващите превозен билет, доказващ законния произход на дървата, а те нямали горска марка.
Около 22 часа в същото нарушение е заловен и 29-годишен, от същия град. Мъжът транспортирал с конски впряг незаконно придобит 1,3 куб.м. дърва за огрев от рода „Цер“. Той има една криминалистическа регистрация за взломна кражба и едно съдебно дело за неправомерна сеч от горски фонд. Извършени са огледи. Дървата са изети и прибрани на съхранение с протокол за отговорно пазене. Уведомен е прокурор. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

снимка – интернет

#тагове:

НАЙ-НОВИ: