В края на юни ще се приеме крайния вариант на Областната стратегия за развитие на област Плевен

28.05.2013 13:29

Окончателният вариант на проекта на Областната стратегия за развитие на област Плевен бе представен днес в зала „Плевен” на Областта в присъствието на ръководството на администрацията, кметове на общини и представтители на заинтересовани организации.

oblast
През 2011 година МРРБ разработи методически указания за разработването на Националаната стратегия за развитие на България. Регионалните планове, областната стратегия и общинските планове за развитие бяха одобрени със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството. През лятото на миналата година беше приета Националната стратегия за регионално развитие на България за периода 2012 – 2022 година, в която бяха заложени и регионалните планове за развитие.
В Плевен през миналата година възложихме разработването на областната стратегия за развитие, а днес провеждаме поредната среща-дискусия по нея. Аналогични срещи вече имаше през февруари и април, когато се състояха обществени обсъждания по представените концепции за разработването на документа. Утре, на Регионален съвет за развитие във Враца, ще бъдат представени за съгласуване петте областни стратегии на областите в Северозападния планов район за развитие – Видин, Монтана, Враца, Ловеч и Плевен. Това заяви пред журналисти областният управител на Плевен Иван Новкиришки.
В края на следващия месец Областният съвет за развитие, на базата на днешните дискусии и на дадените мнения и предложения, ще проведе свое заседание за приемане на стратегията. Така ще се даде възможност и на общините до есента да приемат техните общински планове като общи стратегически документи. Документът е публикуван на интернет-страницата на Областна администрация – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: