Посланикът на Аржентина откри изложба в Плевен

16.05.2013 15:41

argentina2

Посланикът на Аржентина Негово превъзходителство Гийермо Салвадор Асрак откри изложбата “80 години дипломатически отношения между България и Аржентина” в Историческия музей в Плевен. Събитието уважиха председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов и представители на Общинската администрация. Експозицията показва във фокуси и документи близките отношения и динамиката на контактите между двете страни.
Изложбата, на която Плевен е четвъртият български град – домакин, е допълнена тук с материали от фонда на музея и с такива, които са предоставени от наши съграждани.

argentina1
Председателят на местния парламент Дарин Ангелов припомни, че Плевен има сериозна основа и потенциал за установяване на приятелски отношения с аржентинския град Роке Саенс Пеня, къдто живеят немалко потомци на наши съотечественици. „Убеден съм, че съвсем скоро ще скрепим тези отношения с договор за партньорство.”, заяви Ангелов.
Посланис Асрак поздрави на перфектен български плевенчани по повод празника на града, подчертавайки, че за него е огромно удоволствие да гостува в нашия град в дните около 15 май. Той припомни факта, че около 80 000 аржентинци са с български корени и отбеляза със задоволство, че има голям напредък в преговорите за побратимяване на Плевен с Роке Саенс Пеня и интересът е голям и от двете страни.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: