БТА и Общинският съвет възстановяват стара традиция

06.05.2013 13:52

Българската телеграфна агенция, представена от Националния пресклуб в Плевен, и председателят на Общинския съвет в Плевен Дарин Ангелов поставят от този месец началото на съвместна инициатива.

darin

Председателят на ОбС лично ще представя и коментира решенията на местния парламент след всяко заседание, като ще отговаря на журналистическите въпроси. Това ще става на специално организирана пресконференция в Пресклуба на БТА. Срещата с медиите ще бъде на следващия ден след сесията, преди обед. За всяка пресконференция журналистите ще бъдат канени отделно. Съвместната инициатива ще започне след заседанието на Общински съвет – Плевен през май. На медийния форум, по преценка на председателя на Общинския съвет, ще участват експерти от общинската администрация, които са подготвили документите за сесията, компетентни по определени въпроси, за да отговарят конкретно на журналистическите питания. Целта е да не остават неясноти по взетите решения от местния парламент и да не се допускат неточности при съобщаване на решенията в местните и централни медии.

btamalin

Тези срещи с журналистическата колегия на Плевен ще бъдат предавани на живо в реално време в интернет на страницата на БТА /раздел „Пресклуб”/, за да може да се наблюдават от желаещи граждани, от представители на институции, ведомства, организации, които се интересуват от дискутираните теми. Идеята е и председателите на останалите общински съвети в Плевенския регион, както и кметовете на общини, ръководители на ведомства, неправителствени организации в по-малките общински центрове, при тяхно желание, също да получат възможност да се срещнат периодично
с плевенската журналистическа колегия в Пресклуба на БТА.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: