Баба „изгоря” с 1440 лева в Червен бряг

22.04.2013 14:48

chervenbrjag

На 21 април около 9 часа 83-годишна в Червен бряг е получила обаждане на домашния си стационарен телефон и непознат се е представил за доктор Иванов от местната болница. Казал на възрастната, че 1440 лева са необходими са спешна оперативна намеса на внучка й, която е с фрактура на крак. Жената е предала парите в апартамента си на мъж, представил се с името Мариан, изпратен от д-р Иванов. За престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК работа продължава, информират от МВР-Плевен.
Отново призоваваме хората да не се доверяват на телефонните измамници. Мошениците непрекъснато измисят престъпни сценарии за ограбване на населението – най-вече възрастни хора. Представят се за лекари, адвокати, прокурори, приятели на любими внуци, синове, дъщери. Плачат и разказват убедително покъртителни истории, в които жертвата е любимия човек и предлагат великодушно своята помощ за решаване на проблема срещу значителна сума пари. Шокираните възрастни хора се доверяват на поредния безскрупулен измамник и започва трескато събиране на средства, за да предават спестяванията си с последната надежда, че с тази саможертва помагат на близките си.
Призоваваме хората да не се доверяват на анонимни обаждания по телефона. Обаждайте се на близките си, ако ви потърсят с предложение да предадете пари или материални ценности на непознати лица. Не вземайте необмислени решения, под въздействие на емоцията. Оказвайте съдействие на органите на реда, заявяват от МВР-Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: