520 кандидат-студенти са подали документи за явяване на предварителните изпити в МУ-Плевен

02.04.2013 13:31

mupleven

Медицински университет – Плевен стартира кандидат-студентска кампания 2013 през януари с провеждането на съботно-неделни подготвителни курсове по биология и химия, предназначени за желаещите да кандидатстват медицина. За първи път тази година висшето училище организира предварителни конкурсни изпити за специалността «Медицина» и специалностите към факултетите «Здравни грижи», «Обществено здраве» и Медицинския колеж.
Предварителната изпитна сесия ще се проведе през месец април в три поредни съботни дни – тест по биология на 6-ти април за бакалавърските програми и изпити по биология и химия, съответно на 13 и 20 април за кандидат-медиците. Желаещите да проверят своите знания по конкурсните дисциплини имаха възможност да подадат документи в кандидат-студентските бюра в страната и на място в МУ-Плевен.
Общо 520 кандидат-студенти са подали документи за явяване на предварителните изпити в университета, като половината са направили това в бюрата в страната, а останалите са заявили желанието си на място. Целта на провеждане на предварителните изпити е кандидатите да проверят своите знания и да получат оценка, която е равностойна на редовната изпитна оценка от юли. Кандидатите имат право или да се явят само на една от изпитните сесии, или и на двете, като в класирането ще участват с по-високата оценка. Ако оценката от предварителните изпити ги удовлетворява и са решили да не се явяват на редовната изпитна сесия през юли, те задължително трябва да подадат документи за кандидатстване в периода 24–30 юни 2013 г. и да посочат своите желания за участие в класирането по специалности.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: