Близо 400 са участниците в Международната научна конференция за студенти и млади лекари на МУ-Плевен

08.10.2015 9:35

MU konferenciq

Близо 400 са регистрираните участници в XIII Международна научна конференция за студенти и млади лекари, която бе открита тази сутрин в Телекомуникационния ендоскопски център на Медицински университет – Плевен. Форумът ще продължи до 10 октомври и е под мотото „One-way ticket to innovations” („Еднопосочен билет към иновациите“).

MU konferenciq 1

Традиционният за МУ-Плевен младежки научен форум се организира под патронажа на ректора на висшето училище проф. д-р Славчо Томов, д.м.н. с подкрепата на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен и Община Плевен.

Конференцията бе открита в зала „Амброаз Паре” на ТЕЛЕЦ-Плевен като участниците бяха приветствани от проф.д-р Славчо Томов.

rektor MU

Научната програма на конференцията е насочена към съвременните аспекти на онкологията и онкоимунологията, иновациите в областта на роботизираната хирургия, спешната медицина, кардиохирургията и биотехнологиите. Водещи световни експерти участват като почетни лектори и ръководители на семинари и работни срещи.

Студентската научна кампания вече стартира на 6 октомври със Сателитно есенно училище за студенти и млади лекари на тема „Иновативни биотехнологии в модерната медицина“, което предизвика огромен интерес и привлече над 120 студенти, докторанти и млади лекари. Модератор на инициативата бе „Амджен България“, партньор и Златен спонсор на конференцията.

Почетен гост на младежкия форум тази година е проф. д-р Робърт Холоуей, директор на Клиниката по онкогинекология във Флорида Хоспитъл, САЩ и съосновател на Световния институт по роботика. В програмата е включена и ключова лекция на проф. д-р Кеничиро Хасуми, Доктор Хонорис Кауза на МУ-Плевен и основател на Международна изследователска фондация „Хасуми“. Той ще представи съвременните аспекти в имунотерапията на раковите заболявания. Проф. д-р Вилиян Платиканов, началник КАИЛ, УМБАЛ „Св. Марина“, гр. Варна, е третият почетен гост с пленарна лекция за новостите в съвременната трансплантология.

u4astnici MU

В рамките на форума ще бъдат проведени два семинара на тема „Хирургично лечение на вродени сърдечни пороци“, ръководени от проф. д-р Цветомир Луканов, началник на Отделение по детска кардиохирургия към Катедра „Кардиохурургия“ в Университетска болница Хайделберг, Германия, и „Роля на социалните медии в медицината и възможности за специализация в чужбина“, с модератор д-р Радислав Наков, УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и главен редактор на Medical News Ltd.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: