Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев и областният управител Иван Янчев наградиха призьорите в атрактивен турнир

14.03.2022 13:31

Вече стана традиция, на църковния празник Тодоровден, известен още и като Тодорова събота, Конски Великден, Тудорица, да се провежда  празничен турнир по прескачане на препятствия на една от най-модерните бази в България, а именно Конна база “Студенец” в с. Садовец, край Плевен. И тази година организаторите от Клуб по конен спорт “ Студенец”  – Садовец събраха множество състезатели и зрители на атрактивния празник на 12-ти март.

Първото изпитание бе за неучаствали коне и деца, като 9 тандема завършиха без наказателни точки и се класираха на първо място. Второто изпитание бе с височина до 90 см, като победителка в него стана Ивайла Каменова.

Безспорно, и тая година най-атрактивна бе надпреварата в изпитанието с височина до 115 см. В напрегната битка бе определен победителят в него – Любомир Янков с кон Хектор от ККС  “Криптон”. Второ и трето място заслужи Антон Дацински от ККС „Студенец“, с коне Карас и Бамби.

Състезателите бяха наградени от заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев и областният управител на Област Иван Янчев.

Снимки: Ивайла Каменова

#тагове:

НАЙ-НОВИ: