Над 400 участници събра в Плевен конференцията „Водим бъдещето за ръка към света на мечтите“

22.04.2015 15:04

22.04.konferenciq1

Стартът на Осмата научно-практическа конференция по предучилищно образование „Водим бъдещето за ръка към света на мечтите“ бе даден днес в драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен. Форумът, организиран от Министерството на образованието и науката, Регионален инспекторат по образованието – Плевен, Областна администрация – Плевен и Община Плевен, е посветен на Европейската година на развитието 2015 и ще продължи до 24 април, като в него участват над 400 човека.

22.04.konferenciq2
Официални гости на откриването на конференцията бяха областният управител Ралица Добрева, кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков, началникът на кабинета на председателя на Парламента Цецка Цачева – Евгения Илиева, началникът на РИО – Плевен Албена Тотева. Като областен управител и най-вече като родител високо ценя вашата работа и отговорността, която поемате, като първите учители на нашите деца в дългия образователен път, обърна се към участниците областният управител Ралица Добрева. Тя отбеляза, че първият учител никога не се забравя и това е може би най-ценният и мил спомен за всеки човек. Вие заслужавате дълбоко уважение и признание за всичко, което правите, каза още Добрева. Своето приветствие към гостите в Театъра отправи и кметът проф. Димитър Стойков, който посочи, че фактът, че в конференцията участват над 400 човека е доказателство за нейното високо ниво, за значението й, както и признание за представителите на Плевен от тази професия. Сигурен съм, че чрез това широко представителство този сектор ще получи много нови идеи и ще бъде обменен полезен опит, а това е и отлична предпоставка за успеха на конференцията, каза градоначалникът. От името на Цецка Цачева поздравителен адрес бе прочетен и от началника на кабинета й Евгения Илиева.

22.04.konferenciq3
В програмата на конференцията са предвидени посещения в детски градини с наблюдение на педагогически практики, представяне на доклади и презентации, „Панаир на детските занаяти” – уъркшоп – представяне на занаятчийски дейности от деца в детски градини на Плевенска област, както и Приказен карнавал по „Приказка без край…”.

22.04.konferenciq4

 

22.04.konferenciq5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: