Театралният състав „Георги Парцалев“ вдигна на крака публиката в град Левски /снимки/

28.06.2024 13:26

Премиерата на комедията „Няма места“ от Емил Йотовски на ТС ”Георги Парцалев”, с режисьор Веселин Плачков /старши/, на 27 юни на сцената на  НЧ „Георги Парцалев 1901“ изправи на крака публиката в Левски.

Иронична и свежа българска комедия на абсурда, подхранена от характера на времето, в което живеем, предизвика много смях и настроение за многобройната публика. За това безспорно допринесоха и самодейците Генко Тончев, Юлияна Йоцова, Йордан Първанов, Олга Йорданова, Георги Романов, Росица Петрова, Милен Петров и Иван Панайотов. Самодейци с богат сценичен и артистичен талант, който беше бурно аплодиран.

„За пореден път доказахте, че всяка ваша изява е богатство на тази сцена, която обединява, а не разделя. Пожелавам Ви още много успехи и в следващите представления.“– пожела зам.-кметът инж. Кольо Домеников.

Веселин Плачков /старши/ благодари на колегите си за сърцатата игра, за силата и волята на духа и професионализма, който са проявили, въпреки инцидента с една от актрисите два дни преди премиерата.

„Поредната постановка, която играем в памет на обичания от нас колега и театрал Стефан Личев, който завинаги ще остане в сърцата ни. Благодаря  на Община Левски за предоставената възможност да репетираме в сградата на общината. Благодаря на читалището, за безвъзмездно предоставената сцена за представлението, и се надявам, че наесен ще се превърнем във втория състав към читалището и следващата година да се включим всички заедно в отбелязването на 100-годишния юбилей от рождението на Георги Парцалев“,  с вълнение сподели Веселин Плачков – старши.

Своето уважение към актьорите изрази и  НЧ „Георги Парцалев – 1901“ и с кошница с подаръци.

Духът на Георги Парцалев е жив. Доказа го още един театрален самодеен състав в град Левски  – Театралният  състав „Георги Парцалев“. Неговите последователи не спират да изненадват приятно публиката с талант и актьорско майсторство.

Информация и снимки: Пресцентър на община Левски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: