Първи подаден сигнал в РИК-Плевен за нарушение на изборния процес в Плевенско

09.06.2024 9:32

На електронната поща на РИК – Плевен в 18:58 часа на 08.06.2024 г.  е получен сигнал от Людмил Софрониев – Пълномощник на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, заведен в деловодството на РИК-Плевен с вх. № 522/09.06.2024 г.

В подадения от горепосоченото лице сигнал се съдържат твърдения за нарушения на изборния кодекс, свързани с това, че на входа на изборното помещение с адрес гр. Славяново, общ. Плевен, ул. „Димитър Благоев“ № 22 ( начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“) били поставени агитационни материали.

След запознаване с оплакванията в подадения сигнал и с оглед подадените данни за вероятно нарушение на изборния кодекс по смисъла на чл. 184, ал. 1 от ИК и във връзка с постановеното от РИК- Плевен Решение № 72/20.05.2024 г., с което същата упълномощава  кметовете  на общини, кметовете на кметства или кметски наместници в област Плевен да премахват или изземват поставените и разпространени в нарушение агитационни материали в съответното населено място, РИК-Плевен препраща горепосочения сигнал за запознаване и предприемане на съответните действия по компетентност на кмета на гр. Славяново. След предприемане на съответните действия следва да бъде информирана РИК-Плевен.

Предвид горното и съобразявайки правомощията, които има Районна избирателна комисия подробно регламентирани в чл. 72, ал. 1, т. 20 и с оглед разпоредбите на чл. 184, ал. 1, вр. чл. 186 от Изборния кодекс и  постановеното от РИК-Плевен Решение № 72/20.05.2024 г., реши:

ВЪЗЛАГА на Кмета на гр. Славяново, незабавно да бъдат премахнати и иззети поставените и разпространени агитационни материали на посочения адрес в обстоятелствената част на настоящето Решение.

Настоящето решение да се изпрати на кмета на гр. Славяново за сведение и изпълнение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: