Радан Кънев в Плевен: Да не допуснем ГЕРБ и ДПС да възстановят мнозинството си!

03.06.2024 11:58

Евродепутатът и кандидат за нов мандат Радан Кънев се срещна в неделя с членове и симпатизанти на Демократи за силна България в Плевен, Червен бряг и Левски.

Това е една много трудно кампания, която премина под знака на добре подготвени ченгеджийски компромати и заливане с кал върху една политическа сила – Коалиция ПП-ДБ. Това сподели на срещата в Плевен Радан Кънев.

„В тази ситуация нашата задача на националните избори е да не допуснем ГЕРБ и ДПС да възстановят мнозинството си в Народното събрание“, категоричен бе Радан Кънев. Според него това отново ще доведе до тежки последици за България – голямо изоставяне в сравнение с други европейски държави, много тежка корупция, провалена регионална политика, която задълбочи неравенствата между различните региони в страната.

„Другата цел е да имаме за първи път Европейски парламент, в който ГЕРБ и ДПС да нямат мнозинство сред българските евродепутати. По време на моите срещи в цяла България хората ме питат едно и също: Не виждат ли тези хора в Брюксел, какво представляват Борисов и Пеевски?!“, каза още на срещата в Плевен евродепутатът и кандидат за нов мандат Радан Кънев.

Бившият кмет на Плевен и лидер на гражданското сдружение „Достойнството на един народ“ Найден Зеленогорски призова членовете и симпатизантите на Демократи за силна България да подкрепят преференциално кандидатурата на Радан Кънев за нов мандат в Европейския парламент.

Припомняме, че Радан Кънев бе избран за евродепутат през 2019г. Той е сред 20-те най-активни депутати в ЕП и е единственият български представител, влязъл в тази класация с 363 внесени предложения. Ангажиментите, които той поема, ако бъде избран отново за евродепутат са: засилване на правомощията на Европейската прокуратура, задълбочаване на европейската политика в областта на медийната свобода и медийния пазар, противопоставяне на всеки опит за злоупотреба с власт в България.

Своята подкрепа за кандидатурата на Радан Кънев за представител на България в Европейския парламент може да дадете като гласувате на 9 юни с №14 в интегралната бюлетина за Коалиция ПП-ДБ и с преференция №105 за Радан Кънев!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: