В Асеновци отбелязаха 2 юни – Денят на Ботев

30.05.2024 13:45

2 юни е ден, в който всички българи почитаме в мълчание и гордост героите ни. И този ден завинаги ще остане Денят на Ботев!

В навечерието на Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, членове на клуб „Млад възрожденец“ при НЧ „ Съзнание 1894“ с. Асеновци се събраха и секретарят Петранка Стефанова им припомни по-важните моменти от живота и делото на великия революционер, гениален поет и войвода Христо Ботев. След това младите възрожденци имаха възможността да покажат своите знания като попълваха тестове с въпроси за него. Всички се справиха отлично, след което рисуваха портрета на Ботев и кораба Радецки и направиха табло, което е изложено във фоайето на читалището. Учениците прочетоха Ботеви стихове, след което заедно всички изпяха песните по неговите стихове „ Хаджи Димитър“ и „ Обесването на Васил Левски“.

На всички им беше много интересно, когато се запознаха и прочетоха 10 незабравими Ботеви мисли, които винаги ще се помнят и ще останат в историята ни. Това информира Петранка Стефанова – секретар на НЧ „Съзнание 1894“ –  село Асеновци.

Нека на 2 юни сведем  глави пред саможертвата и примера за отдаденост в името на свободата и любовта към родината! Дълбок поклон пред личността и подвига на Христо Ботев!

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: