Четирима пияни шофьори засякоха по пътищата в Плевенско

28.05.2024 7:49

На 24 май са образувани четири бързи производства за шофиране след употреба на алкохол. Около 01:10 часа на изхода на село Долни Вит 24-годишен неправоспособен водач е самокатастрофирал със собствения си „Мерцедес“. Пристигналият на място екип на сектор „Пътна полиция“ му е направил проба с техническо средство. Алкотестът му е отчел над 1.2 промила алкохолна концентрация. Издаден му е талон за медицинско изследване и е предоставена кръвна проба за лабораторно изследване във ФСМП – Гулянци.
В 02:25 часа в областния град на улица „Цар Самуил“ служители в сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР – Плевен са спрели за проверка лек автомобил „Хюндай Теракан“, управляван от 32-годишен. Водачът е изпробван за алкохол с техническо средство и пробата е положителна – над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване заедно с 8 броя холограмни стикери. Шофьорът е дал кръв за химическо изследване в ЦСМП – Плевен.
Около 03.10 часа в село Драгаш войвода е проверена 28-годишна, неправоспособна, водачка на „Опел“. Проверка с техническо средство е установила, че жената е зад волана с над 1.2 промила алкохолна концентрация. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителката е отказала да предостави проби за лабораторен анализ.
Около 15.30 часа в землището на град Червен бряг е засечен лек автомобил „Рено“, управляван от 58-годишен. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство „Дрегер 7510“, уредът е отчел положителна проба – над 1.2 промила в издишания въздух. Издаден е талон за медицинско изследван, но е направен е отказ за предоставяне на проби във ФСМП – Червен бряг.
Извършени са огледи на местопроизшествията. Нарушителите са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Сезирана е РП – Плевен и работата продължават разследващи полицаи.

Това информират от Пресцентър на МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: