На 29 май: Община Плевен подписва Меморандума за сътрудничество с Българска академия на науките

28.05.2024 16:47

На 29 май /сряда/ в 11.30 ч. в Заседателната зала на Община Плевен ще се състои тържествено подписване на Меморандум за сътрудничество между Българска академия на науките, представлявана от нейния председател акад. Юлиан Ревалски, и Община Плевен, представлявана от кмета д-р Валентин Христов.

Тържественото събитие се организира от Регионален академичен център – Плевен (РАЦ), съвместно с Българската академия на науките (БАН), Община Плевен и Медицински университет – Плевен. Споразумението за сътрудничество се подписва за трети път между Общината и БАН, като неговата продължителност, съгласно решение на Общински съвет – Плевен, е за период от 5 години.

С подписването на документа страните по него се ангажират да си сътрудничат при разработването на научноизследователски и научно-приложни проекти, свързани със социално-икономическото развитие, образованието, бизнеса, подобряване качеството на живот, опазване на околната среда, развитието на туризма и устойчивото използване на природните ресурси на територията на Община Плевен, както и в проекти с европейско финансиране. Това информират от Пресцентър на община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: