70 деца ще участват в Регионално състезание „Млад огнеборец“ на 21 май в град Гулянци

20.05.2024 10:55

На 21 май – вторник, на спортен комплекс „Юрий Гагарин“ в град Гулянци ще се проведе Регионално състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. Домакин е община Гулянци.
В състезанието ще участват 7 отряда, ученици на възраст между 12 и 16 години. Надпреварата ще се проведе в две дисциплини, регламентирани в Правила за провеждане на състезанията на младежки противопожарни отряди „Млад огнеборец“  – „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане с препятствия“.
Основната цел на младежкото движение „Млад огнеборец“ е повишаване на физическата дееспособност на младежите и развиване на трайни практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.
Състезателната подготовка на младите огнеборци и провеждането на състезанията между отрядите е съобразена с Международния правилник за състезания на младежки противопожарни отбори.
Състезанието „Млад огнеборец“ се провежда ежегодно и класираният първи отбор ще представя РДПБЗН – Плевен на Републиканско състезание в началото на месец юни в к.к „Албена“.

Това информират от МВР Плевен.

снимка: архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: