На 19 май ще се проведе юбилейният Десети Маратон на приятелството в Плевен

14.05.2024 15:08

Десетото юбилейно издание на Маратона на приятелството ще се състои на 19 май 2024 г. (неделя) на централния площад в Плевен.

С разнообразието си от дисциплини, всяка година Маратонът привлича все повече състезатели както от България така и от Алжир, Германия, Индия, Италия, Мароко, Нидерландия, Румъния, Шри Ланка, Великобритания и САЩ. На юбилейното издание очакваме над 850 участници на възраст от от 6 до 78 годишна възраст.

Маратонът на приятелството в Плевен цели не само да популяризира активния начин на живот за цялото семейство, но и традиционно подкрепя благотворителни каузи. Тазгодишното издание набира средства за стипендия за студент  в МУ – Плевен, изгубил единия или двамата си родители или израстнал в специализирана институция.

От създаването си Маратонът на приятелството работи за приобщаването на хората с различни способности, както и на малцинствата. Като доброволци в организацията на събитието активно се включват представители на местната ромска общност в Плевен.

Ще ви очакваме на 19 май 2024, в 9 часа на старта на десетото юбилейно издание на Маратона на приятелството, напомнят организаторите на събитието.

Регистрацията за Маратона продължава на уебсайта https://plevenmarathon.com/registration/  до 15-и май включително, като ще има възможност за записване и на място на 18-и май, както и в деня на събитието.

Повече информация за Маратона на приятелството – Плевен:

– уебсайт: https://plevenmarathon.com/
– Facebook:
https://www.facebook.com/PlevenMarathon/

– LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/pleven-friendship-marathon

– събитието във Facebook: https://bit.ly/plevenmarathon24

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: