Стартира голям проект за модернизация на ПГЗ „Стефан Цанов“ в Кнежа – снимки

22.04.2024 13:21
Модернизирането на учебните заведения в община Кнежа винаги е било приоритет за мен! Винаги съм вярвал, че инвестицията в децата на Кнежа е най-важната инвестиция изобщо! В предизборната кампания обещах, че обновлението на училищата и детските градини ще продължи и за напред. И спазих обещанието си! Това заяви кметът на Община Кнежа Илийчо Лачовски.
Днес той, заедно с г-жа Калапишева – директор на ПГЗ „Стефан Цанов“, дадоха старт на изпълнението на проекта за модернизация на училището и обособяването му в Център на високи постижения в професионалното образование и обучение в област Плевен!
Средствата са осигурени от Националния план за възстановяване и устойчивост. По проекта са планирани две основни дейности:
1. Ремонт и модернизация на 3 броя съществуващи сгради за образование. Дейността включва вътрешно преустройство и изпълнение на отоплителни, вентилационни и климатични инсталации, ВиК и електрически системи, дейности по вертикална планировка, енергоспестяващи мерки, в т.ч. топлинно изолиране на външни стени, подмяна на дограма, подмяна на покривно покритие и топлинно изолиране на покрив, направа на окачен таван, въвеждане на енергоспестяващо осветление и отопление, подмяна на настилките в помещенията и боядисване на стените;
2. Доставка и монтаж на високо технологично оборудване, съвременна техните и софтуер, както и обзавеждане за изграждане на Център на високи постижения по три професионални направления:
„Компютърни науки“; „Растениевъдство и животновъдство“; „Туризъм и свободно време“.
Очаквани резултати:
– Обновен облик на учебната институция;
– Модернизирани кабинети и оборудване;
– Качествено, достъпно и включващо образование;
– Притегателен център за професионално образование;
– Възможности за бъдещи професионални успехи.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: