Кметът на Община Червен бряг подкрепи кампанията за насърчаване на четенето сред децата

12.04.2024 7:42
Кметът на Община Червен бряг, Атанас Атанасов чете приказка на деца от трета и четвърта възрастови групи в детска градина „Зора”.
С това той подкрепи кампанията за насърчаване на четенето сред децата, част от Седмицата на детската книга. Г-н Атанасов избра да прочете своя любима българска приказка от Ангел Каралийчев – „Четирийсетте момчета и тяхната сестричка”, след което посъветва децата да се обръщат повече към книгите и поуките от тях.
За награда, че са разбрали поуката, г-н Атанасов подари на всяка група по една книжка с приказки, а след откровен разговор с децата за техните желания, пое и ангажимент за изграждане на площадка за велосипеди в детската градина, както и голям замък.
С участието си в инициативата на Детската градина Кметът на Община Червен бряг изрази своята съпричастност към провеждания за 19-та година Национален маратон на четенето.
„Емоционалният заряд и удовлетвореността, която получават децата, потапяйки се във вълшебния свят на приказките, са мерило за силата на детската книга”, сподели още градоначалникът с надеждата, че е допринесъл за популяризиране на масовото слушане на приказки сред най-малките и провокиране интереса на децата към четенето.
Информация и снимки: община Червен бряг
#тагове:

НАЙ-НОВИ: