Училището в Милковица с нова зала за обучение по хуманитарни науки, изкуства и спорт – снимки

25.03.2024 15:15

На 25 март в ОУ „Хр. Ботев“ с. Милковица беше открита зала, обзаведена и оборудвана по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“. На разположение на децата и колектива е едно прекрасно, уютно и съвременно място с удобни мебели, книги, игри, канцеларски и художествени материали, спортни уреди. Залата ще се ползва не само за организираните часове и събития, но и като любимо място на учениците за минутка отдих, творчество или игри в свободното време. Мястото е подходящо и за провеждането на открити уроци, кръгли маси, съвещания, творчески работилници и др., които съпътстват училищния живот.

Ръководството и колектива на училището споделиха емоцията от радостното събитие с кмета на община Гулянци Лъчезар Яков, зам.-кмета Ивайло Ирличанов, кмета на Милковица Михаил Пелев, представители на ЦОП, ръководители на фирми, дарители и родители.

Директорът Галя Данчева приветства присъстващите и разказа как с общи усилия е реализирана новата зала. Оборудването и обзавеждането са по национални програми на МОН, ремонтът на помещението е извършено със средства от Община Гулянци, климатиците и щорите са закупени със средства от дарители – фирми, граждани, родители и служители на училището, както и чрез благотворителните базари организирани от колектива. Данчева благодари на всички и сподели, че вече е набелязана нова цел за подобряване на средата и със средствата останали от акциите ще бъде подменена настилката на баскетболното игрище в двора.

Кметът на общината изрази удовлетворението си от това, че в дейностите са се включили всички и подчерта колко важно е това, за да съществува едно малко училище. „Днес откриваме тази зала, утре да открием спортната площадка… търсим финансиране и за цялостен ремонт на покрив, сграда и изграждане на отоплителна инсталация. Постепенно, спрямо възможностите всички работим за подобряване на средата в нашите училища, за да осигурим на децата си оптимални условия и равнопоставеност със съучениците им от големите градове.“ – заяви той. Останалите гости също поднесоха подаръци и приветствия. Отец Пламен Линков освети залата, както и кабинета на директора, който също е основно ремонтиран.

Официалното събитие се превърна в истински празник с програмата на децата от ОУ „Хр. Ботев“. В другата обновена зала на училището те се представиха пред своите родители и гости с песни, танци и стихове.

Информация и снимки: Пресцентър на Община Гулянци

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: