Плевенски учител представи България в Програма за обмен на педагози в САЩ – снимки

25.03.2024 15:43

Деница Никифорова, учител по английски език в ОУ „Д-р Петър Берон“- Плевен, участва като представител на България в Програма за обмен на педагогически специалисти Teaching English to Speakers of Other Languages (TESOL) от 12 до 24 март 2024 година.

Програмата е спонсорирана от Бюро по образователни и културни въпроси на Държавния департамент на САЩ и Програма за стипендии за достъп до английски език. Г-жа Никифорова представи пред преподаватели по английски език и администратори от началните, основните и средните училища, висши учебни заведения, нестопански и неправителствени организации ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен и училището вече е разпознаваемо в международен мащаб.

„Вече сме познати по света. За училището ни, нашите цели и начин на обучение, научиха САЩ, Доминикана, Аржентина, Венецуела, Куба, Египет, Бенин, Буркина Фасо, Етиопия, Сърбия, Азърбайджан и Грузия. Интерактивното, проектно-базирано и иновативно обучение, което осъществяваме в ОУ „Д-р Петър Берон“ е конкурентно на всяка една развита страна по света, а представителите на тези държави са впечатлени от нивото на знания, което даваме на нашите ученици. Освен това щатски съветник от Луизиана, съветник на кмета на Ню Орлиънс, няколко неправителствени организации в Луизиана и Флорида, две училища и университета Тюлейн в Ню Орлиънс, както и обикновени граждани обърнаха внимание на града и училището ни, запознаха се с езика, географията и научиха части от историята на страната. Малките ученици от училищата бяха изключително впечатлени от различните азбука и звуци в езика ни, но пък откриха много прилики с децата в България. Университетски преподаватели ни поздравиха за използването на съвременни методи на преподаване и обучение. А най-хубавото е, че ни предстоят много съвместни проекти и международно сътрудничество!“ – сподели г-жа Деница Никифорова при завръщането си в България.

Това информират от ОУ „Д-р Петър Берон“- Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: