Ученици от ПГ по туризъм разказваха за термалните води, направиха крем за ръце – снимки

13.03.2024 14:57
Трансдисциплинарен урок между учебните предмети фармакология и икономика на тема „Термалната вода и нейното приложение“ се проведе в кабинета по сомилиерство на ПГ по туризъм „Алеко Константинов „, гр. Плевен. Участие взеха ученици от 10 „г“ клас със специалност „Екскурзоводско обслужване“ – Преслава Валентинова, Мартин Иванов и Мариела Димитрова, както и Лорин Ибрахим, Даниела Андреева, Калина Бацова и Лили Петрова от специалност „Извършител термални процедури в балнеологични и други центрове“ с ръководители Поля Мънкова и Ренета Йорданова.
Целта на урока бе запознаване на аудиторията с лечебните свойства на термалната вода, проучването на термалните извори в България, както и в целия свят. Учениците подготвиха екскурзоводски беседи. Преслава Валентинова и Мартин Иванов разказаха за изворите във Вонеща вода и Велинград, с. Чифлика и гр. Вършец. Водещ на урока беше Мариела Димитрова. Представителите на „Термални процедури“ подготвиха за всички домашен хидратиращ крем за ръце и охлаждащ гел.
Гост-лектор на събитието бе доц д-р Соня Вълкова, зам. ректор на МУ-гр. Плевен, изследовател в естетичната дерматология.
Събитието бе уважено от училищното ръководство и родители, информират от ПГ по туризъм.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: