Творческа среща с поетесата Таня Маркова проведоха в НЧ „Съзнание 1894“, Асеновци

06.03.2024 14:11

В навечерието на най-светлия, най-нежния и обичан празник на жената – 8 март, в НЧ „Съзнание 1894“ – село Асеновци се проведе творческа среща с поетесата Таня Маркова. Таня е родена, учила и живяла в родното си село Асеновци. След като се омъжва и създава семейство, живее в село Градище, където е и в момента.

Живота я блъска и то не един път, но в тези сблъсъци Таня открива своето истинско „ АЗ“. Тя излива цялата болка, своята вяра, сила, любов и нежност в стихосбирката „ Четири букви от огледалото“. Чрез своите стихове, тя лекува душата си, преживява миналото, бори се с настоящето и вярва в бъдещето.

Много емоционални, много трогателни и докосващи сърцето се стиховете на нашата Таня Маркова. А разговорът с нея можеше да продължи с часове. Защото тя е една усмихната жена, жена изстрадала, жена, доказала себе си. С много емоция, усмивки и сълзи в очите, Таня разказва за своя живот и своите стихове. Това беше първата ни среща с Таня Маркова и нейната дебютна стихосбирка“ Четири букви от огледалото“.

Успех, мила Таня! Пожелаваме ти много здраве и творчески вдъхновения! Очакваме с нетърпение  следващите  срещи с Таня, и с още по-голям интерес следващите й книги. Книгата на Таня Маркова може да намерите и прочетете в библиотеката  на НЧ „Съзнание 1894“ – село Асеновци. Това информира за Плевен за Плевен Петранка Стефанова- секретар на НЧ „ Съзнание 1894“ с. Асеновци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: