Заместник областният управител Николай Абрашев посети община Гулянци

06.03.2024 16:28

Днес зам. областният управител Николай Абрашев проведе работна среща с кмета на община Гулянци Лъчезар Яков. Г-н Абрашев се запозна на терен със състоянието на защитните диги по река Дунав и бе информиран, че Община Гулянци инициира сформирането на комисия от представители на отговорните институции, която да направи задължителния ежегоден оглед и оценка на състоянието на съоръженията и да заостри вниманието на Министерството на земеделието, като собственик и Напоителни системи АД, като дружество ангажирано с поддръжката.

Кметът Лъчезар Яков и кметът на село Дъбован Таня Кръстева обсъдиха с Николай Абрашев още предложенията си за решаване на държавно ниво на сложната ситуация с комарите през летните месеци. Тема на разговор бяха и социалните дейности и услуги в община Гулянци и възможностите за разширяването и надграждането им. Заместник областния управител увери, че община Гулянци, както и останалите общини в областта могат да разчитат на неговата ангажираност с проблемите и развитието на района.

„Приветствам инициативата за този тип работни срещи на терен. Така областната управа има възможност да се запознае със специфичната ситуация във всяка община и да съдейства спрямо реалността и необходимостта.“ – коментира кметът Лъчезар Яков.

Информация и снимки: Пресцентър на Община Гулянци

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: