Анонимен сигнал с искане за прекратяване на пълномощия на общински съветник е постъпил в ОИК-Плевен

05.03.2024 14:07

В общинската избирателна комисия в Плевен е постъпил е анонимен писмен сигнал с искане за прекратяване на пълномощия на общински съветник входиран в деловодството на ОИК Плевен с вх. №556/28.02.2024г., като се прави следното твърдение ,,На последните избори за общински съветници е избрана Веселка Йосифова Лилова от ГЕРБ, която е директор на СО ,,Данаил Попов” – град Плевен”. Прави се  и следното твърдение ,,Разпоредбата  на чл.30 от ЗМСМА е въвела категорична забрана за такива общински служители да бъдат избирани като общински съветници и да съвместява тези две качества”. На последно място се прави следното твърдение ,,Моля, да извършите проверка и да прекратите пълномощията на Веселка Йосифова Лилова поради нарушение на разпоредбата на чл.30, ал.4, т.4 от ЗМСМА”.

Към постъпилия сигнал няма представени доказателства, информират от ОИК Плевен.

С оглед на горе изложеното и на основание чл.87, ал.1, т.1 от Изборния кодекс и независимо от разпоредбата на чл.111, ал.4 от Административно процесуалния кодекс, ОИК Плевен счита, че сигнала следва да бъдe разгледан и обсъдени всички относими  документи, факти и обстоятелства.

С оглед горното ОИК Плевен е взела следното решение на 29 февруари:

Да се изискат от община Плевен и Общински съвет Плевен следните документи: Акт за създаване на СО ,,Данаил Попов”- град Плевен; Трудов договор на длъжността и Длъжностна характеристика за длъжността Директор СО ,,Данаил Попов” – град Плевен; Щатно разписание – по длъжности и поименно на СО ,,Данаил Попов” – град Плевен и Структурата на СО ,,Данаил Попов” – град Плевен; Акта с който СО ,,Данаил Попов” – град Плевен се определя като съответен разпоредител с бюджетни кредити; Удостоверение за актуално състояние на СО ,,Данаил Попов” – град Плевен и всички други документи относно статута на СО ,,Данаил Попов” – град Плевен.

Решението може да се оспори в 3-дневен срок от обявяването му пред ЦИК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: