В ДГ „Калина“ посрещнаха Баба Марта

01.03.2024 14:43

И тази година посрещането на Баба Марта в ДГ „Калина“  се превърна в емоционален и вълнуващ празник. Екипът на детската градина предварително се беше погрижил за доброто настроение на малчуганите с празнична тематична украса. На двора на детската градина беше украсено дърво с мартенички, като част от кампанията „ Приятели на Баба Марта”.  Целта на инициативата е всяко образователно заведение да декорира по едно дърво с червено и бяло, представляващи цветовете на празника, и да придаде своя уникален стил на украсата.                         .
Празничното тържество започна с куклен театър „Преждата на Баба Марта“, подготвен и представен от педагозите на детското заведение. Приказните герои – Лиса, Мечо, Зайко, Вълчо, Баба Марта и Мартенка забавляваха децата със своята увлекателна история. Накрая, облечена в народна носия и с пълна кошница в ръка, пристигна Баба Марта. Децата я посрещнаха с много радост и вълнение. На малчуганите тя разказа легендата за този стар български обичай. Те бяха научили много стихчета и песнички, с които я зарадваха. Развеселена и доволна от топлото посрещане на децата, Баба Марта им подари традиционни български мартенички и ги почерпи с топла питка. Обеща им, че ще прогони студената зима, за да се радваме на слънчева и топла пролет.
Така премина този хубав български празник в детската градина – с много усмихнати лица, празнично настроение и с куп мартенички на детските ръчички.

Информация и снимка: ДГ „Калина“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: