В Плевен отвори врати изложение на българските университети и колежи – снимки

29.02.2024 15:46

Изложение на българските университети и колежи отвори врати за втора поредна година в Плевен. Събитието, събрало в Плевен представители на 24 висши учебни заведения, се провежда  от днес, 29 февруари, до 1 март в хотел „Балкан” под наслов „Избирам да уча и остана в България. Изложението се организира от Община Плевен в помощ на кандидат-студентите от цялата област и бе официално открито от заместник кмета на Община Плевен Елина Димитрова. Събитието уважи и началникът на РУО Плевен Албена Тотева. Децата от ДГ „Незабравка“ внесоха допълнително празнично настроение със своите изпълнения.

„Целта на инициативата е да покажем възможностите за едно добро образование в България. Затова и мотото на днешното събиране е „Избери да учиш и останеш в България“. За втора поредна година продължаваме традицията, като искаме нашите деца да останат тук при нас и да бъдат част от нашата родина. Нека нашата работа продължи градивно насочена към всички ученици.“, каза на откриването заместник кметът на Община Плевен Елина Димитрова.

„Искам да приветствам организаторите за тази инициатива, която се провежда за втора година. Тя провокира много интерес. Очаквам повече ученици да дойдат тук на място, защото няма по-добра връзка от тази директна комуникация и информация, която може да се черпи за повече университети. Много е хубаво, че открихме тази инициатива с малките ни деца в предучилищна възраст, за да кажем че образованието е изключително важно още от детската градина до завършване на университет, което дава по-големи възможности на човек да може да направи информиран избор и да се реализира в живота, в специалността, към която кариерно се ориентира. Приветствам наистина тази инициатива и ще поднесем информацията на повече училища, не само в община Плевен, а в цялата област, за да може да има по- активна връзка между учащите се и университетите. Благодарим на академичната общност, че сте тук и давате също възможност за директна информация и контакт.“, заяви началникът на РУО Плевен Албена Тотева.

На добър час на инициативата и ползотворен ден за всички, пожела на участниците в изложението и олимпийската шампионка Тереза Маринова, презентираща НСА.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: