ДГ „Калина“ – Плевен бе домакин на методическа работна среща

19.02.2024 18:46

Методическа работна среща на тема „Въвеждане в професията – старт в кариерата“, организирана от Регионално управление на образованието – Плевен, се проведе в ДГ „Калина“ гр. Плевен. Срещата е организиран в партньорство и с участието на  Регионален център за подкрепа процеса на приобщаващото образование – Плевен. В срещата участваха Началника на РУО- Плевен – Албена Тотева, старши експерт по предучилищно образование Маруся Додова, старши експерт по приобщаващо образование Росица Ненчева и Силвия Николова- директор на РЦПППО Плевен.

В рамките на методическата работна среща с млади и новоназначени учители в детските градини, с цел усъвършенстване на професионалните умения и компетентности на учителите за ефективно прилагане на компетентностния подход в овладяването на ключови познавателни, социални и емоционални компетентности от децата в процеса на педагогическото взаимодействие, в четвърта възрастова група „ Мечо Пух и приятели“ със старши учител Петя Атанасова, участниците в методическата работна среща наблюдаваха педагогическа ситуация по образователно направление Околен свят на тема „ Вълшебни игри“. Чрез забавни словесно-дидактични игри и пъзели, бъдещите първокласници разпознаваха и изразяваха вербално и чрез лицева експресия собствените си чувства и емоции, демонстрираха емпатийни чувства, и искрена удовлетвореност от съвместната си игрова дейност.

„С обич, за Апостола”, деца от трета и четвърта възрастови групи с много емоция и вълнение изпълниха стихотворения и песни за България и великото дело на Васил Левски. В знак на преклонение, децата поднесоха цветя до портрета на Апостола и сведоха глави пред подвига и саможертвата на най- светлия символ на България.

Работната среща продължи с педагогически тренинг с младите педагогически специалисти, както и беше представен апробиран модел на междуинституционалното сътрудничество между ДГ „Калина“ гр. Плевен и РЦПППО Плевен, разработен и осъществен от старши учител Петя Атанасова и главен ресурсен учител Зоя Кокалова. Психологът, Мариана Бонджева запозна участниците с работата за обща подкрепа за личностно развитие на детската личност в рамките реализирани проектни дейности.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: