В Плевенско хванаха камион с 30 кубика незаконни дърва за огрев

15.02.2024 9:36

На 14 февруари около 11.00 часа в село Чомаковци в частен имот са установени 1 куб.метър дърва за огрев от вида „Акация“ без контролна горска марка или документ за произход. Съставен е акт по Закона за горите. По случая е образувано бързо производство по чл.235, ал.6, във връзка с ал.2, ал.1 от НК.


В 11.40 часа в село Биволаре в частен двор е намерен  един пространствен кубичен метър дърва за огрев от видовете „Акация“, „Бряст“ и „Джанка“, без дървесината да е маркирана с контролна горска марка, общинска или производствена марка и без да е придружена с превозен билет. Не са представени документи, доказващи законния произход на дървесината. Съставен е акт от горски инспектор при РДГ – Ловеч на основание чл. 274, ал. 1, т. 1 от Закона за горите.
Около 12:15 часа на територията на РУ Никопол е установен товарен автомобил „МАН“, с водач 66-годишен. Камионът транспортирал 30 пр. куб метра дърва за огрев от вида „Глидич“, без превозен билет. На място е извършен оглед на местопроизшествие. Съставен е акт по Закона за горите. Камионът и дървесината са иззети. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.235, ал.2, във връзка с ал.1 от НК.

Това информират от МВР Плевен.

снимка: илюстрация

#тагове:

НАЙ-НОВИ: